Zoeken in deze blog

zondag 30 december 2012

10 Duurste Koffie Soorten


Koffie is een van de populairste dranken over de gehele wereld. Voor minder dan een euro koop je een kopje uit een automaat en voor het dubbele koop je een lekker kopje koffie in een koffiebar. Dit is echter maar gewone koffie als je het vergelijkt met deze dure koffie typen:

10. Yauco Selecto

Yauco Selecto
Yauco Selecto koffie komt uit Puerto Rico, de prijs van deze koffie is $22 per pond. Yauco Selecto heeft een volle smaak, een gemiddelde zuurheid, zoetige smaak en een chocolade nasmaak.

9. Starbucks Rwanda Blue Bourbon

Starbucks-Rwanda-Blue-Bourbon-Coffee
Starbucks heeft deze koffiesoort ontdekt bij een bezoekje in Rwanda in 2004 bij een van de koffieplantages. De prijs is $24 per pond. Geroemd om de subtiele zuurheid en complexe specerijen. “Blauw” in de naam staat voor de blauw-groene kleuren van de niet geroosterde koffiebonen. “Bourbon” staat voor de mix van verschillende type Arabica koffiebonen die worden gebruikt.

8. Kona Koffie

kona koffie
Kona Koffie bonen komen van Hawaii. De prijs voor deze koffie is $34 pond per pond. In onderstaand (erg Amerikaanse) filmpje wordt uitgelegd wat deze koffie zo speciaal maakt:

7. Los Planes

los planes
Deze bonen groeien in El Salvador. In 2006 kreeg deze koffie de tweede plaats in de “Cup of Excellence” ranking, een internationale jury gaf deze koffie 93.5 punten van de 100. De prijs: $40 per pond.

6. Blue Mountain

blue-mountain-koffie
Deze koffie uit Jamaica heeft een milde smaak en een sterk aroma. Erg geliefd in Japan, deze importeren 85% van de koffie, ze betalen hiervoor $49 per pond.

5. Fazenda Santa Ines

Fazenda Santa Ines koffie
Deze koffie kreeg de hoogste waardering ooit in de “Cup of Excellence”. Alleen te krijgen in een aantal cafés in de wereld. De prijs van deze koffie: $50 per pond.

4. El Injerto

El Injerto koffie
Winnaar van de eerste prijs in de “Cup of Excellence”. De koffie komt uit de Hueghuetenango regio in Guatemala. $50 per pond.

3. Island of St. Helena koffie

Island of St. Helena koffie
Koffie van dit Afrikaanse eiland kost $79 per pond. De populariteit van deze koffie komt door Napoleon Bonaparte, een groot liefhebber van deze koffie.

2. Hacienda La Esmeralda

Hacienda La Esmeralda koffie
Deze koffie uit Panama groeit in de schaduw van Guava Bomen. De smaak van deze koffie is wereldwijd populair. Hiervoor moet dan wel $104 per pond worden betaald.

1. Kopi Luwak

kopi-luwak duurste koffie ter wereld
De beroemde Kopi Luwak uit Indonesië is de duurste koffie in de wereld. Per pond betaal je $160. Waarom? Het proces is bijzonder (onsmakelijk). De Loewak (een katachtige) eet de beste koffiebessen, het vruchtvlees wordt verteerd, maar de pit blijft intact. Door fermentatie krijgt deze zijn geliefde smaak. De pitten komen in de ontlasting van de Loewak, worden gewassen en daarna licht geroosterd. Het mogelijk duidelijk zijn dat het geen ideaal productieproces is, hierdoor is de prijs van deze koffie zo hoog.
In het filmpje hieronder kun je zien hoe Kopi Luwak wordt gemaakt:Bron:alletoptienlijstjes.nl


bron alletop10lijstjes.nlGeen opmerkingen:

Een reactie posten