Zoeken in deze blog

donderdag 25 augustus 2011

De grootste mannen ter wereld

De nieuwste langste man ter wereld is een Turk. Volgens het Guinness Book of Records.

Kosen 
Xishun
                                                        

Langste man ter wereld. De 26-jarige Sultan Kosen is met zijn 2,46 meter officieel de langste persoon op aarde. Kosen was in Londen bij de presentatie van de 55ste editie van het Guinness World Records-boek. Hij is de opvolger van de Chinees Bao Xishun, die 2,36 meter lang is.
Groeihormoon


Kosen dankt zijn enorme lengte aan een overschot aan groeihormoon, dat door een tumor werd veroorzaakt. Zijn groeispurt begon op zijn tiende. De tumor werd vorig jaar verwijderd en toen stopte Kosen pas met groeien.

De langste man ter wereld hoopt, dat hij profijt heeft van zijn record. Hij heeft nog wel een paar wensen: een auto waar hij fatsoenlijk in kan rijden en een vrouw. "Ik ben op zoek naar de liefde."

OekraïnerDe 36-jarige Leonid Stadnik is nog langer dan Kosen: 2,57 meter. Maar de Oekraïner heeft geen zin om zich officieel te laten registreren.


De langste man ter wereld, ooit gemeten en ooit geleefd, was Robert Pershing Wadlow. Hij werd 2.72 lang. Wadlow werd geboren op 22 februari 1918 in Amerika.

roei en krimp zijn een normaal verschijnsel in ons mensenleven:
groei in je jonge jaren en op latere leeftijd afname van lichaamslengte.
In de eerste vijf jaar groeit het lichaam snel, in je kindertijd gelijkmatig.
Tijdens de puberteit is er een echte groeispurt en daarna is de groei eruit.
Een reus van een kerel.
Väinö Myllyrinne (1903-1963) uit Finland was met zijn 2.51 meter de langste man van Europa.

2 opmerkingen:

  1. Dit is wel erg groot zeg zelf ben ik 193 en maar denken dat je lang bent en heb een schoen maat van 48 wat moeten zij dan wel niet kopen om er goed bij te kunnen lopen. (een complete vouwwagen(grapje))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik vind het bijzonder, maar ook zielig voor die mensen.Ze kunnen niet normaal winkelen, de deuropening is altijd te laag en ook een relatie krijgen is misschien een probleem. Niet veel pluspunten..

    BeantwoordenVerwijderen