Zoeken in deze blog

vrijdag 28 december 2012

top 10 beste waakhonden10.Amerikaanse Staffordshireterriër

Staffordshire Terrier
Deze hond is gefokt om het op te nemen tegen beren en stieren. Veel mensen zijn bang voor dit hondenras, terwijl de eigenaren juist beweren dat het een perfecte loyale hond is. Slecht als een roedel lid iets wordt aangedaan (de familie) wordt de hond agressief. Goede socialisatie van een Staffordshire op jonge leeftijd is dan ook essentieel.

9. Kuvasz

Kuvasz
Ook de Kuvasz is erg loyaal en vol liefde naar de leden van de roedel. Van vreemden moet hij echter niet veel hebben, door zijn natuurlijk waak instinct.

8. Rhodesian Ridgeback


Rhodesian Ridgeback
Een jachthond, en dus ook een slimme hond. Maar ook een waakse hond die altijd voor de baas zal opkomen.

7. Duitse Herder

duitse herder
Een van de populairste hondenrassen in de wereld, en niet zonder reden. Deze honden hebben een enorme liefde en beschermingsdrang voor hun baas. Niet zonder reden wordt de herder vaak gebruikt als politiehond.

6. Grote Schnauzer

grote schnauzer
Een grote sterke hond. Daarnaast raakt de Schnauzer erg gehecht aan zijn baas en zal dan ook alles doen om deze te bewaken.

5. Puli

puli
Op het eerste gezicht ziet de Puli er misschien niet uit als een actief ras, maar het tegenovergestelde is waar, deze honden zijn perfecte schaapsherders (zijn ze ooit ook voor gefokt in Hongarije). Niet heel agressief, maar erg loyaal naar de baas en vindt snel iets verdacht, daarnaast blaffen deze honden ook vaker dan andere honden.

4.Komondor

komondor
Net als de Puli is ook de Komondor ooit gefokt als schaapsherder. De Komonder is agressiever van aard dan de Puli, vooral wanner de baas in gevaar is.

3. Rottweiler

rottweiler
Een van de meest intelligente honden en ook een van de dapperste. In huis een hele rustige familiehond, maar als er gevaar dreigt erg beschermend. Daarnaast is de Rottweiler supersterk, heeft een superconditie en heeft van pijn niet zoveel last.

2. Doberman Pinscher

doberman-pinscher
In 1875 voor het eerste gefokt in Duitsland, een kruising tussen een Rottweiler, Greyhound en een Terriër. De meeste dobermanns zullen niet lang twijfelen om aan te vallen wanneer de baas in gevaar is.

1. Bullmastiff

bullmastif
De beste waakhond is een kruising tussen de Buldog (40%) en de Mastiff (60%). Loyaal, Dapper en erg beschermend tegenover de roedel (de familie). Deze honden zo hun eigen manier om inbrekers aan te pakken, ze rennen ze omver en houden ze op de grond gedrukt, of ze gaan simpel weg in het pad staan en laten ze er niet door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten