Zoeken in deze blog

zondag 21 augustus 2011
In China zijn panda’s heel erg populair en houden ze van de pandas. Willen jullie meer weten over panda’s? Ik zal er wat over vertellen!

Hoe zien panda's eruit ?

Panda’s zijn groot. Hun ogen kun je niet zo goed zien, doordat de vacht om het oog heen.zwart is hun kleur ogen zijn zwart .En Hun buik is ook zwart. In het jaar 1958, hebben de mensen in China een panda gevonden die grijsachtig was! Er zijn nu duizend panda’s op de wereld. Panda’s houden van regen en vinden het fijn om in de bosjes te zitten. Ze houden niet van warm weer. Er zijn vaak panda’s in China op hoge heuvels.

De lichaamstaal en de manier hoe ze leven .

Panda’s worden maximaal twintig jaar oud. Ze werken liever alleen , ze vinden hun eten altijd zelf .Maar ze zijn net als honden. Ze hebben ook een sterk band met elkaar. Ze gebruiken geur, lichaam en geluid als erkenning van een panda.En elke panda heeft een andere geur. Ze plassen dan ook overal, om een teken achter te laten. Als een andere panda dat ruikt,Dan weet hij dat er vijanden in de buurt zijn. Ook kunnen ze weten hoe oud die panda is. En of het een mannetje of een vrouwtje is.Panda’s kunnen doormidden van hun lichaam zeggen of ze blij zijn of verdrietig. Als ze willen laten zien hoe sterk ze zijn, bukken ze en openen ze hun ogen heel wijd en zetten hun oren omhoog. Ook klappen ze met hun handen. Panda’s hebben twaalf verschillende stemmen. Elk geluid heeft een andere betekenis. Bijvoorbeeld: grommen en schreeuwen betekent dat ze een bevel geven.

Emotie van Panda's

Met hun neus snuiten betekent dat ze zorgen hebben. Net als honden die piepen.En zijn ze heel erg blij.Dan Mekkeren ze als een schaap (Mèèèèèè!) is vriendelijk bedoeld. Als ze schreeuwen betekent het dat ze hulp nodig hebben.En dat er wat gaand is.

Vaak in beurt Waar water is vind je de panda’s . Ze houden heel erg veel van zwemmen. Ze houden er ook van om De hele dag te liggen.En waarvan ze ook houden is om op een boom te slapen. En pas als de zon onder gaat, Dan pas gaan ze naar eten zoeken. Er zijn niet veel panda’s over op de wereld. Er zijn heel weinig pandas nog op deze aardbol.De meeste van de pandas leven in China dus hou je ook zo erg van panda's bezoek dan nu China.

Auteur: Yasin30

Dit artikel is geschreven door behulpmidellen van verschillende bronnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten