Zoeken in deze blog

zaterdag 13 augustus 2011

Wat is google Adwords






Google Adwords is een advertentieprogramma van Google, je kunt daarmee adverteren in de zoekresultaten van Google. Je kiest dan bij welke zoekopdrachten je advertentie vertoont wordt en daar betaal je dan voor.




hierboven zie je een voorbeeld van advertenties in Google Adwords, de resultaten met een rode lijn er omheen zijn Adwords advertenties, de andere resultaten zijn (gratis) organische zoekresultaten.

wat is google adwords
Je betaalt per klik

Bij Google Adwords betaal je per klik op je advertentie. Iemand zoekt in Google op een bepaalde zoekterm en vervolgens wordt jouw advertentie aan de rechterkant van de pagina getoond (bij de gesponsorde koppelingen). Wanneer de “zoeker” op jouw advertentie klikt betaal je daar een x bedrag voor. Na het klikken op jouw advertentie gaat de bezoeker naar jouw website.
Direct hoog in de zoekmachines

Het voordeel van Google Adwords is dat je letterlijk binnen enkele minuten bovenaan in de zoekresultaten van Google kunt komen. Je hoeft dan geen goede website te hebben die aan alle eisen van zoekmachine optimalisatie voldoet. Je plaatst een betaalde advertentie en je staat direct bovenin de resultaten (wel afhankelijk van het aantal concurrenten natuurlijk)
Extreme resultaten

Met Google Adwords kun je extreme resultaten behalen, omdat je helemaal bovenaan in Google kunt komen met je advertentie kun je massa’s met bezoekers naar je website krijgen. Helemaal wanneer je niet op 1 zoekterm adverteert maar op tienduizenden zoekwoorden tegelijk. Je kunt met Google Adwords echt alle “traffic” uit jouw markt bereiken, elke dag weer.
Adwords is een studie op zich




Voordat we verder gaan over de vele mogelijkheden van Adwords is het verstandig om te weten dat Adwords niet iets is wat je er op een regenachtige zondagmiddag even bij doet. Adwords is een studie op zich en wanneer je hier op de verkeerde manier mee bezig gaat kan het je bakken met geld kosten.

Tip vooraf dus: verdiep je goed in Google Adwords en loop niet direct te hard van stapel maar kijk eerst even de spreekwoordelijke kat uit de boom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten