Zoeken in deze blog

zaterdag 13 augustus 2011

Wijken in londen

Wijken in Londen

In Londen heb je veel verschillende wijken .de leukste vind je hier met een korte beschrijving.




Wijken in Londen

In Londen heb je heel veel verschillende wijken. De leukste vind je hier met een korte beschrijving.

Bayswater



Bayswater in Londen is vooral bekend vanwege de vele hotels die er te vinden zijn. Het is een rustige wijk met niet echt veel winkelstraten of bezienswaardigheden. Maar de wijk is perfect voor hotels want het is er rustig maar je zit toch midden in de stad.

Camden

Camden is een multiculturele wijk net buiten hartje Londen. Camden is geweldig populair op dit moment. Zeker vanwege de dagelijkse Camden markt.

Central Londen

Central Londen is het centrum van Londen. Dit deel is het meest toeristische deel van de stad. Je vind er veel bezienswaardigheden.

China Town

Ieder wereldstad heeft wel een Chinatown. Ook in Londen vind je deze Chinese buurt. Je kan er goed uit eten en het is natuurlijk leuk om doorheen te lopen.


Covent Garden

Covent Garden is één van de bekendste toeristische trekpleisters van de stad. Covent Garden is meer dan alleen de oude markthallen. Er zijn vele leuke kleine straatjes te vinden.

Notting Hill

Notting Hill in Londen is bekend vanwege de film "Notting Hill" uit 1999. Beroemd in Notting Hill is de antiekmarkt van Portobello Road.

Soho

Soho is het trendy, hippe uitgaand gebied van Londen met vele leuke restaurants, bar's en kleine boetiekjes.


South Kensington

South Kensington is de populaire chique wijk in Londen. Hier wonen de Celebeberties , voetballers en rijke Londenaren.

Westminster

Westminster is bekend vanwege o.a. de Big Ben, Het Parliament en Downing Street. Een erg toeristisch deel in Londen
bezienswaardigheden

Londen of tower





Tower of Londen
De Tower of London is een van de beroemdste kastelen ter wereld en staat symbool voor macht. De Tower of Londen werd ongeveer negen eeuwen geleden gebouwd, rond 1078. Het gebouw –de Tower of Londen- staat direct aan rivier de Thames.
De Tower of Londen
Door de eeuwen heen heeft de Tower of Londen zeer diverse functies gehad, het is een staatsgevangenis geweest, een fort, een koninklijk paleis, een wapenopslag en nog veel meer. De Tower heeft dus een rijke geschiedenis. Tegenwoordig komen zeer veel toeristen naar de Tower of Londen om de bewaarplaats van de Britse kroonjuwelen, de verzameling harnassen en het wapentuig te zien.
White Tower
Lang geleden werd de toren aan de binnen- en de buitenzijde wit geverfd, vanaf toen werd de toren de ‘White Tower’ genoemd. De White Toweris een vierkant gebouw met torens op de hoeken dat centraal in het complex staat.
De Tower of Londen en omliggende gebouwen
De Tower of Londen was ooit onderdeel van een veel groter geheel. Delen hiervan bestaan nog wel, maar de Lion Gate en de Lion Tower zijn verdwenen. De Middle Towers, Byward Towers en St Thomas Tower bestaan nog steeds.
Openingstijden Tower of Londen
De Tower of Londen is gedurende het hele jaar de hele week geopend. De entreekosten bedragen 17 pond. Wilt u de Tower of Londen bezoeken? Zorg dan dat u vroeg aanwezig bent, dit in verband met de drukte. Wanneer u geen zin heeft in lange wachtrijen, koop dan uw ticket online bij: VisitBritainshop.nl.

Ma 10:00 - 16:30
Di 09:00 - 17:30
Wo 09:00 - 17:30
Do 09:00 - 17:30
Vr 09:00 - 17:30
Za 09:00 - 17:30
Zo 10:00 - 16:30

kijk verder op:

http://sites.google.com/site/rondleidinglonden/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten