Zoeken in deze blog

vrijdag 28 december 2012

top 10 grootste honden rassen


Akita

akita
Deze grote van origine Japanse hond is voor het eerst gefokt in de jaren 1600. Oorspronkelijk voor honden gevechten en voor de jacht. De foto geeft een originele Akita, in Europa zien we voornamelijk de zwarte en bruine variant. De Akita is toegewijd aan zijn baas (iedereen die de film Hachi heeft gezien weet hoe extreem), intelligent, goed gemanierd, actief en nieuwsgierig. Mannetjes kunnen tussen de 40 en 60 kg worden.

Anatolische herder

Anatolische herder
Oorspronkelijk uit Turkije. Werd in de middeleeuwen gebruikt om de schapen te beschermen tegen beren, wolven en andere roofdieren. Nog steeds worden de Anatolische herders gebruikt als schaapsherder. Ze kunnen goed drijven, zijn intelligent, oplettend en observerend. Mannen worden zo’n 55 kg.

Duitse Dog

duitse dog
Zoals de naam al doet vermoeden komt deze hond van origine uit Duitsland. Voor het eerst gefokt in de middeleeuwen als jachthond en hond voor in de oorlog. Nu overigens een favoriet ras van gezinnen, de honden zijn goed met kinderen, vriendelijk, betrouwbaar en ook een goede waakhond. De mannetjes van de Duitse Dog worden grote jongens van rond de 70 kilogram, de vrouwtjes rond de 55 kg.

Ierse Wolfshond

ierse wolfshond
De Ierse Wolfshonden is een van de hoogste honden in de wereld. Gefokt in de jaren 1800 om op wolven te jagen. Ondanks zijn grote hoogte is de Ierse Wolfshond een perfecte gezelschapshond. Loyaal naar de baas en goed met vreemden. De hond kan 70 kg worden.

Engelse Mastiff

engelse mastiff
Gefokt als vechthond en hulp in de oorlog. Nu een liefdevolle huishond en waakhond. De Mastiff heeft alles over voor de familie, vreemden moeten ze soms niks van hebben (veel blaffen, vroeg beginnen met training is essentieel). De Engelse Mastiff behoort tot de zwaarste honden die er bestaan, mannetjes kunnen 85 kilogram wegen en vrouwtjes 68kg.

Sint Bernard

sint bernard
Al sinds 1600 werkt de Sint Bernard als reddingshond. Een perfect ras voor een familie met kinderen. Een Sint Bernard mannetjes hond kan 80 kg wegen en een vrouwtje ongeveer 60 kg.

Tibetaanse mastiff

Tibetan Mastiff
Werd oorspronkelijk in Tibet gebruikt als waakhond en schaapsherder. Super intelligente hond met een sterke eigen mening. Dit kan trainen van de hond lastig maken, maar zolang er op jonge leeftijd wordt begonnen met goed trainen en een sterke band opbouwen is het goed mogelijk. Wegens het sterke waakse instinct is het belangrijk om op jonge leeftijd de hond goed te socialiseren met mensen, honden en alle andere dingen. De reutjes wegen tussen de 75 en 85 kg. De teefjes rond de 70kg.

Grote Zwitserse sennenhond

Swiss Mountain Dog
Gefokt in Zwitserland rond 1900. Doel van de hond was om karren voort te trekken. Momenteel een liefdevolle familiehond. Reu: 65kg, teef: 50kg

Kuvasz

kuvasz
Oorspronkelijk gefokt in Hongarije als waakhond. Super intelligent en dapper. Met deze hond kun je uren lang werken, maar let op, hij zal altijd waakzaam blijven. De reutjes worden ongeveer 45 kilogram.

Kaukasische owcharka

Kaukasische owcharka
Een van de populairste hondenrassen in Rusland. Gefokt als waakhond en in 1960 veel gebruikt als waakhond bij de Oost Duitse douanes. Niet gezicht om als familiehond te houden. Erg onafhankelijk en dapper, maar vindt vreemden vaak maar niets. Goede training is erg belangrijk. De reutjes kunnen bijna 70 kilogram worden en de teefjes 55 kilogram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten